Een Effectieve Oplossing voor een Frozen Shoulder

Oplossing Frozen shoulder-Acupunctuur

Acupunctuur volgens de Balansmethode van Dr. Tan:
Een Effectieve Oplossing voor een Frozen Shoulder

Een frozen shoulder, ook wel adhesieve capsulitis genoemd, is een pijnlijke en beperkende aandoening die je dagelijks leven flink kan beïnvloeden. Veel mensen grijpen bij schouderproblemen direct naar pijnstillers of kiezen voor fysiotherapie. Hoewel deze westerse behandelingen soms verlichting kunnen bieden, is er een andere, bewezen effectieve benadering die vaak over het hoofd wordt gezien: acupunctuur volgens de Balansmethode van Dr. Tan.

In mijn praktijk in Deventer heb ik al veel cliënten geholpen met deze bijzondere acupunctuurmethode. In deze blog lees je alles over de voordelen van de Balansmethode van Dr. Tan bij een frozen shoulder en waarom het een uitstekend alternatief is voor traditionele behandelingen in de westerse geneeskunde.

Wat is een Frozen Shoulder?

Een frozen shoulder ontstaat wanneer het schoudergewricht stijf en pijnlijk wordt door een ontsteking van het kapsel rond het gewricht. Dit kan leiden tot een aanzienlijk verminderde bewegingsvrijheid, waardoor eenvoudige dagelijkse taken moeilijk uitvoerbaar worden. In sommige gevallen kan het maanden of zelfs jaren duren voordat de klachten verdwijnen. 

Westerse Geneeskunde: Voordelen en Beperkingen

De meest voorkomende behandelingen binnen de westerse geneeskunde zijn pijnstillers, ontstekingsremmende injecties en fysiotherapie. Deze behandelingen richten zich voornamelijk op symptoombestrijding, met als doel de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. Hoewel deze aanpak zeker effectief kan zijn, zijn er enkele nadelen:

  • Tijdelijke verlichting: Pijnstillers en injecties maskeren vaak de pijn, zonder de oorzaak van de ontsteking aan te pakken.
  • Lang hersteltraject: Fysiotherapie kan maanden duren voordat merkbare verbetering optreedt, vooral bij ernstige gevallen van frozen shoulder.
  • Bijwerkingen van medicatie: Regelmatig gebruik van pijnstillers kan leiden tot ongewenste bijwerkingen, zoals maagklachten of, in ernstigere gevallen, leverschade.

De Balansmethode van Dr. Tan: Een Holistische Aanpak

Acupunctuur volgens de Balansmethode van Dr. Tan biedt een natuurlijke, effectieve en vaak snellere oplossing voor frozen shoulder. Deze methode richt zich niet alleen op de pijnlijke plek, maar gebruikt specifieke punten elders in het lichaam om het probleemgebied te behandelen. Dit komt doordat de Balansmethode uitgaat van het principe dat het lichaam een netwerk is van energiebanen, of meridianen, die met elkaar in verbinding staan.

De voordelen van deze methode zijn legio:

  • Snelle pijnverlichting: Veel cliënten ervaren al verlichting na de eerste behandeling. Omdat de Balansmethode gebruik maakt van acupunctuurpunten die op afstand liggen van de schouder zelf, wordt het ontstoken gebied direct ontlast.
  • Natuurlijke behandeling zonder bijwerkingen: Acupunctuur is volledig natuurlijk en brengt geen risico’s met zich mee zoals medicatie dat wel doet. Er worden geen chemicaliën gebruikt en de behandeling stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
  • Holistische aanpak: Terwijl westerse geneeskunde zich vaak beperkt tot symptoombestrijding, richt acupunctuur zich op het vinden van de onderliggende oorzaak van de klachten. Dit zorgt ervoor dat het hele lichaam in balans wordt gebracht, wat leidt tot een langdurig en duurzaam herstel.
  • Geschikt voor iedereen: Of je nu al lang met frozen shoulder klachten rondloopt of pas net de eerste symptomen ervaart, acupunctuur kan in elk stadium van de aandoening verlichting bieden.

Waarom Kiezen voor de Balansmethode in mijn praktijk in Deventer?

Als acupuncturist met jarenlange ervaring in de Balansmethode van Dr. Tan, heb ik talloze cliënten met frozen shoulder geholpen om pijnvrij door het leven te gaan. In mijn praktijk in Deventer bied ik een rustige en vertrouwde omgeving, waar ik de tijd neem om naar jouw specifieke klachten te luisteren en een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Dankzij de unieke aanpak van de Balansmethode is er geen langdurig hersteltraject nodig en kun je vaak snel weer genieten van volledige bewegingsvrijheid. Bovendien richten ik mij niet alleen op de fysieke klachten, maar hou ik ook rekening met andere factoren zoals stress en emotionele balans, die een rol kunnen spelen in het ontstaan en verergeren van een frozen shoulder.

Conclusie

Acupunctuur volgens de Balansmethode van Dr. Tan biedt een krachtige, natuurlijke en holistische oplossing voor frozen shoulder. In tegenstelling tot westerse behandelingen, die vaak enkel symptomen bestrijden, richt acupunctuur zich op het herstellen van de balans in het hele lichaam. Hierdoor ervaar je vaak sneller verlichting, zonder bijwerkingen van medicatie of lange revalidatietrajecten. 

Wil jij je frozen shoulder effectief aanpakken en weer pijnvrij bewegen? Maak dan vandaag nog een afspraak in mijn praktijk in Deventer en ontdek zelf de voordelen van deze bijzondere acupunctuurmethode.

Afspraak maken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *